Çocuğunuzun ders çalışması için
www.matematikkafe.com / Psikoloji / Eğitim Makaleleri
Etiketler: ders çalışma alışkanlığı ve yaratıcılık nasıl kazandırılır, çocuğunuza çalışma azmi, başarıda ailenin rolü, Çocuğumu ders çalışması için nasıl motive edebilirim?, Ders çalışmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?, Ders çalışma hevesi nasıl kazanılır?, 21 günde ders çalışma alışkanlığı, Oğlum ders çalışmak istemiyor ne yapmalıyım
Ders çalışmayan bir öğrenciye dünyanın tüm öğretmenleri bir araya gelse faydalı olamaz. Bu yüzden öncelikle yapılması gereken, öğrencilere ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olmalıdır.
Çocuğunuzun ders çalışması için neler yapabilirsiniz
Bu konuda yapılması gereken ilk şey; çocuğu karşılıksız sevmek. Koşullu sevgi çocuklarda korkular, kişilik bozuklukları, bağımlıklar ve özgüven sorunları doğurur. Bu yüzden çocuklar yaptıkları şeyler yüzünden değil, kendileri oldukları için sevilmelidir.
"Çocuğunuza hiçbir yaşta kendisini ‘özel’ hissettirecek muamele yapmayın. Bu tür söylemlerde ve davranışlarda bulunmayın. O zaman okul fobisi yaşamaz, zorluklara dirençli olur. Ders çalışır. ödev yapar. ‘Adam gibi’ sosyalleşir." Yasar Kuru
Doğruları söylemeyin, doğruları yapın. Çocuğunuz sizin hala öğrenen biri olduğunuzu fark ediyor mu? Anne dizi, baba maç seyrederken çocuğun ders çalışma isteği azalır.
Yaptığınız iyilikleri yüzüne vurmayın. "Bak biz senin için şunları bunları yapıyoruz" gibi cümleler öğrencinin çalışma hevesini kıracaktır.
Çocuğun okul başarısında babanın ilgisi annenin ilgisinden daha etkilidir
Öğrenme ve okul başarısı yüksek çocukları incelendiğimizde çocuğuna sarılan, öpen, başını okşayan, onunla küçüklüğünde ilgilenen babayı buluruz.
Çocuğunuzun öğretmenleri ile tanışın ve düzenli olarak okulu ziyaret edin.
İyi anne baba olmanız yetmez, mutlu insan da olmanız gerekir. Örneğin annenin yaşam sevgisi tıpkı huzursuzluğu gibi bulaşıcıdır. Her iki tutum da çocuğun kişiliğini çok derinden etkiler. (Fromm)
Doğru iletişim kurma yöntemlerini öğrenmek ve bunları UYGULAMAK çok hızlı olumlu değişimler sağlar. Örneğin empati kurmak yerine, çocuğunuzu eleştirirseniz veya daha fazla çalışmalısın derseniz sizin ile konuşmalardan kaçınacak ve eve gelir gelmez odasına kapanacaktır.
Çocuğun her istediğini yapmak onu hazırcılığa alıştırır. Çocuğa sınır koyma, sevgi verme kadar önemli olan bir ebevyenlik sorumluluğudur.
Çocuğunuzu bir "not makinesi" olarak görmeyin. “Eğitim = Davranış Değişikliği” ise kişinin yüksek notlarından çok öğrendiklerini davranışlarına ne kadar yansıtabildiğidir önemli olan.
Eviniz cennet mi cehennem mi
Evde huzursuz bir ortamın olması, çocuğun zihnini sürekli meşgul eder ve okuldaki yaşamını etkiler. Dolayısı ile aile içinde sevgiye dayalı bir ortam hazırlamak 1. öncelik olmalıdır. Okul başarısı=aile içi mutluluk.
İbrahim Demir
Matematik Öğretmeni
Hasanpaşa-Kadıköy
Telefon: 0532 700 10 04
matematikkafe.com
Yorumlar -
Yorum Yaz