NEDEN ANNE BABA OKULU
M.GÜNEŞ BERBEROĞLU
1. Yetenek Bilinci-Yeteneklerin Erken Keşfi -Gelişimi -Okul Ortamlarına Ailenin Uyumu:
Bu eğitimi almış bir anne baba, ileriki zaman dilimlerinde aileye katılan çocuğunu veya çocuklarını yetenekleri ile birlikte keşfetmeyi bilecek, gelişimi için gerekli ortamları çocuğa sağlayacaktır...
2. Keşfedilen Yeteneklerin okul ortamlarında Akademik Anlamda Gelişimi-Ailenin Yetenekli Çocuklar İçin Programlanan Sistemi Anlaması -Anlamlandırması -Çocuğun Yeteneklerinin Gelişimi ve Uygun Ortamların Sağlanabilmesi İçin Çocuğa, Okula Ve Öğretmene Destek Olması:
Anne baba okulunda, yetenekleri tanıma ve çocuğundaki yetenekleri fark etme bilinci hakkında eğitim almış bir aile , çocuğu ile birlikte okul ortamlarına dahil olduğunda; okulda çocuğuna verilen yetenek bazlı eğitim öğretim modelini zaten bildiği için, konuyu anlamaya çalışmakla geçirilecek zaman, çocuğun yetenek gelişimi için ayrılır.
“Bu anlamda , sadece gözlemci veya not-akademik sonuç odaklı yaklaşım yerine, çocuğunun göstermiş olduğu yetenek sonuçlarını ve ürünlerini değerli bulur.”
...
Her gün çocuğundaki yeni bir özelliği keşfeden anne baba, hayretler içinde bu gelişimde kendi rolünün önemliliğini yeniden fark eder. Bu hareketlilik, hiç bitmeyen bir dinamizimle anne babayı sürekli kendini geliştirme ve yeni öğretiler-tecrübeler edinmeye sürükler.
Öyleyse bir çocuğun yeteneklerini ifade süreci ve kişisel gelişimi bir anne baba için sürekli bir öğrenme gereksinimini de beraberinde getirir. Eğer yukarıda vurguladığım gibi sistemli bir biçimde anne baba okulunu hayata geçirebilirsek, anne babalar için bu süreci hem daha kolay hem de çocuk için doğru ortamı sağlamış olarak; eğitim öğretime ve en önemlisi, çocuğun dünyasına çok daha fazla güzellikler katmış oluruz.
Yazının tamamına ulaşmak için:
mgunesberberoglu.com/neden-aile-egitimi