Bilgisayar Kullanmayı Nasıl Öğrenebilirim
matematikkafe.com / Bilgisayar eğitimi müfredatı
Bilgisayarın başına geçince, yanlış bir şey yapacağım veya bilgisayarı bozacağım diye korkuya kapılmayın. Ayrıca teknik terimler de gözünüzü korkutmasın. Bilgisayar kullanmak için tüm bu terimleri ezberlemenize gerek olmayacak. Gene de yanınızda küçük bir not defteri bulundurarak bu terimlere alışana kadar not alın. Her şeyi bir anda öğrenmeye çalışmayın. Az bir bilgi ile de bilgisayarda yapabileceğiniz pek çok şey olabilir. Zaman içersinde bilginizi ve tecrübelerinizi arttırabilirsiniz.
Bilgisayarı nasıl öğreneceğimize dair bir yol haritası:
İlk adım temel bilgi teknolojilerini öğrenmektir. Bu konunun içersine bilgisayarın tanımı, çeşitleri, kullanım alanları, tarihi, donanım ve yazılım kavramları, bilgisayar virüsleri ve korunma yolları, işletim sistemi kullanımı ve yönetimi, kelime işlemci programı, elektronik hesap tablosu, veritabanı programı (genellikle Access), sunu programı, zaman yönetimi programı (genellikle Outlook) ve bilgisayar ağının oluşturulması gibi konular girer.
İkinci adım ise internet ve interneti oluşturan teknolojilerin öğrenilmesi. Burada ise interneti tanıma, ağ yapısı ve teknolojisi, tcp/ıp, ağ oluşturma, arama motoru kullanımı, ağ güvenliği sayılabilir.
Daha da ileri gitmek isteyenler için:
Üçüncü adım ise web tasarımı ve programlamayı öğrenmek. İlk olarak HTML dilini sonra sıra ile, dhtml ve css, javascript, xhtml, xml, asp, php ve mysql, perl CGI, dreamweaver, flash ve actionscript, photoshop, coreldraw, freehand, fireworks, quarkXpress, Authorware, E-Ticaret Ajax,swing, Ms expression web konularını öğrenebiliriz.
Dördüncü adım bilgisayar programlama dillerini öğrenmek. Burada ise algoritma ve akış şemalarından başlanabilir.
Bu adımda Pardus veya diğer bir Linux programlarından birini yol haritanıza dahil etmeyi unutmayın.
Beşinci adım Microsoft’un son teknolojisi olan NET ‘in öğrenilmesi. Burada yol haritamıza koyabileceğimiz konular, Visual Studio, Framework, Visualbasic.net.C#, asp.net, Ado.net, Visual C++, web veritabanı geliştirme ve güvenlik.
Eğer gerekli görürseniz bundan sonra temel ve dijital elektronik, mikroişlemci mimarisi, yapay zeka, bilgisayar sistemleri, yönetim bilgi sistemleri, autocad, bilgisayar donanımı gibi konuları da sıraya ekleyebilirsiniz.
Hazırlayan: matematikkafe.com
Bilgisayar öğrenmek için notlar, Sıfırdan Bilgisayar öğrenmek, Yeni Başlayanlar için Bilgisayar Dersleri