BAŞARIYA SUSAYANLAR ( 12 )
MATEMATİKLE BARIŞIYORUM'U BİR SOLUKTA OKUDUK!
İyi günler Necip Bey, ( Ayşe – Serdar Kandemir ) Geçen hafta matematik öğretimi ve öğrenimi alanında internette tarama yaparken sizinle ilgili yazılara ulaştım. Özellikle Eskişehir ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulunun adı geçince daha bir gururlandım.
Ben 1981 yılında Eskişehir Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan mezun oldum. Ben ve bir arkadaşım okulda ilk defa Anadolu Lisesi kazanan öğrencileriydik. Üstelik Esk. Anadolu Lisesine ilk 20 nin içinde girmiştik. Okuluma ve emeği geçen öğretmenlerime sonsuz saygı ve teşekkürler…
Sizinle ve kitabınızla ilgili dokümanları okuyup inceledim. Benim 8 yaşında ilköğretim 2.ci sınıfa giden bir oğlum var. Derslerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Konuyu bilmek ayrı, karşınızdaki çocuğunuzun seviyesine inip ona aktarabilmek ayrı bir konu. En önemlisi de matematiğin korkulacak değil yaptıkça zevk alınacak bir dal olduğunu aktarabilmek.
Müfredat gereği çarpım tablosunu ezberlemesi gerekiyor. Kendimce bir yol buldum. Basmakları kısa tekrarlarla yineliyoruz..
Ör: 2,4,6,8 ,10,12,14,16,18 dönüyoruz başa
2,4,6,8,10,12,14,16,18
Böylelikle her onluk grubunu yerine oturtup, tekrar yöntemi uyguluyorum.
Ne kadar olsa zorlanılıyor. Bu konudan yakınırken sizi eşime anlattım. Pazar günü evinizi arayıp cep numaranızdan size ulaştı ve hemen kitabınızı aldık… Kitabınızı eşimle çok beğendik. Bir solukta okuduk.
Eşimle konuşurken internetten tekerlemeli çarpım tablosunu gönderebileceğinizi söylemişsiniz. Eğer benim mail adresime gönderebilirseniz çok memnun kalırız.
Ayrıca sizinle tanışıp fikir telakisinde olmayı arzu ederiz. Çocuğumuzu tanımanızı ve sizden profesyonel destek almayı düşünüyoruz.
Çalışma sisteminiz hakkında aydınlatırsanız müteşekkir kalırız.
Saygılar...
Ayşe – Serdar KANDEMİR