• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam639
Toplam Ziyaret2630048

Matematik eczanemizde şifa bulanlar-3

14/07/2022

matematik eczanemizde derman bulanlar-3


REYHAN'IN MATEMATİK HİKAYESİ!

Email-1: İyi günler Necip Hocam, nasılsınız? Ben Nevşehir'den Reyhan, size bir maruzatımı bildirmek istiyorum... Şu an 23 yaşındayım ama matematik adına hiçbir şey bilmiyorum. Yalnız matematiği çok seviyorum; kendimi avutmak için hazırlandığım sınavlardaki soruları tekrar yazıyorum. İlköğretimde temelim hiç yok, çarpım tablosunu bile bilmiyorum ama okumayı faydalı insan olmayı çok istiyorum.

Soruları çözen arkadaşlarım anlattığında tamam anladım diyorum ama aynı soru aynı rakamlar olmayınca yapamıyorum. Üniversite okumak istiyorum, yani sürekli okumak istiyorum ama matematiği de anlamak ve yaşamak istiyorum.

Kaç gündür nasıl öğrenirim, nasıl yaparım diye düşüne düşüne kafam şişti. İnternette araştırma yaparken sizin sitenize rastladım. Kitaplarınızı ne zaman alabiliriz? Sipariş ettiğimizde sizin verdiğiniz örnekte olduğu gibi doktor hastaya nereden şikayetçisin diyecek ki doktor ona göre tedavi uygulasın. Benim beynim matematik konusunda bembeyaz boş sayfa gibi. Ve ben bu sayfaları dolu dolu doldurmak, vatana millete hayırlı, bilinçli bir insan olmak istiyorum. Lütfen bana yardım edin, bu matematiği nasıl anlayacağım ben?

Saygılar, her şey için teşekkür ederim. Allah razı olsun…

Email-2: Hocam, matematik eğitiminde ilk adım temel bilgilerdir. Temel, matematiğin alfabesidir adeta… Tüm konularda bu temel gerekir ama benim temelim hiç mi hiç yok.

Benim temelinde problem var. Yani dört işlem (toplama, çıkarma, çarpma, bölme, basamak ifadeler, dört işlem içeren karışık ifadeler, ondalıklı sayılar, kesirler), üslü sayılar, köklü sayılar,çarpanlara ayırma, 1. dereceden 1 ve 2 bilinmeyenli denklemler hiç yok.

Diyeceksiniz ki sen nasıl okul bitirdin diğer derslerimi EZBER yaparak şimdi aklımda hiç bir şey yok ama çalışacağım fakat matematik bilmememe rağmen matematik aşığıyım. Hala üzülürüm lise 1’de 3.50 den teşekkür alınırken benim matematiğim karnede 0 (Sıfır)’dı ve karne ortalamam 3.57 idi.

Yaptığım ilk iş Reyan Hanıma moral veren yazılar ve şiirler göndermek oldu. Ayrıca Reyhan Hanımdan bu yazıları okuduktan sonra matematikle ilgili bir de şiir yazmasını istedik.

Reyhan Hanımın Cevabı Emaili:

HAYATIMIZDIR MATEMATİK

Onunla yaşar, onunla ölürüz
Sabah onunla uyanırız 8’de
Akşam onunla yatarız 11’de
Onunla buluşuruz saat 3’de

Farkında değiliz hayatımızda
Sevemeyiz farkında olup ta
Öğrenmeyiz kafa yorup ta
Hayatımızdır matematik

Kainat onunla vardır
Her hesap onunladır
İnsanın kanındadır
Hayatımızdır matematik

Not: Okuduğum şiirler kadar güzel olmasa da matematik için aklımdan geçenleri döktüğüm mısralar.

MATEMATİKLE BARIŞIYORUM GÜVEN’Dİ GÜVEN VERDİ

Hayırlı günler, hocam göndermiş olduğunuz mailler için teşekkür ederim. Maillerime gelecek olan cevabı bu kadar kısa zamanda beklemiyordum ben aslında küçüklüğümden beri öğretmen olmak istemişimdir hem de matematik öğretmeni ama şimdi liseden sonra hayata atıldım. Şu an yerel bir gazetede çalışıyorum. Ama çalışmayı, faydalı olmayı hep ilke edindim kendime. ’’Matematikle Barışıyorum’’ adlı kitabınızla ilgili yazılanları da okuyunca sadece ben değilmişim matematikten korkan dedim kendi kendime.

Ama benim sevmediğim bir huyum var. Eğer bir şey hakkında bir şey bilmiyorsam hiçbir şey bilmemem daha doğru. Bunun için bende hiç matematik yok. Bir insan düşünün yazı yazamıyor ve okuyamıyor bende aynen matematik konusunda öyleyim hiçbir şey bilmiyorum. Benim matematik korkum taa ilkokul yıllarına dayanır. Emekli olmak üzere olan bir öğretmenimiz vardı. Dersler çok pasif geçiyor, monotonlaşıyordu. 3. sınıfta öğretmenimiz emekli olmuştu.

4.sınıfa geçtiğimde ise tabir yerinde ise zehir gibi bir öğretmenimiz vardı. Tamam, işe şimdi başlamanın tam zamanı dedim ama bana göre yanlış strateji izledi. Sıraları ayırdı tembel, çalışkan diye. Ben de en arka sıralarda yer aldım.

Sonra başta matematik dersi olmak üzere tüm derslerden soğudum. Ortaokulda çalışırım, açıklarımı kapatırım dedim ama benim dönemimde 8 yıllık eğitim zorunlu oldu. Tabii 6.sınıfta öğretmen yokluğundan İngilizce dersimize din kültürü öğretmenimiz, tarih dersimize coğrafya, coğrafya dersimize tarih, matematik dersimize Türkçe öğretmenlerimiz girince böyle oldu. Ve çoğu derslerimiz boş geçti. Abartmıyorum 1 ayda iki hafta dersimiz boş geçerdi.

Sonra okumaktan soğudum. Karar verdim, artık okumayacak evde duracaktım. Sırf matematik korkusu yüzünden eğitimimi ilerletmeyecektim. Çünkü diğer dersler sözel çalışırım düzeltirim diye düşünüyordum ama fazla da istekli değildim.
 
Ticaret lisesine yazıldım. Çok zorluk çektim, ortama alışamadım, ağabeyim okutmayacağım diye diretti. Sonra lise bir, iki ve lise üçüncü sınıflarda derslerime özen gösterdim, takip ettim. Kimya, fizik matematik hariç. Çünkü bu dersler birbirine bağlı gibi geliyordu bana. Ama en çok ta matematik dersinden korkardım. Ta ki hayata atılıp hayatın zorluğunu görene dek.

Şimdi KPSS’ye çalışıyorum, matematik sorularını yapmak istiyorum. Arkadaşım çözünce çok kolaymış ama ben neden yapamıyorum diyorum kendi kendime üzülüyor, ağlıyorum… Vatanıma ve insanlara iyi örnek olamıyorum diye ama artık yeter. Matematikle haşır, neşir olacağım, o soruları bende yapacağım diyorum kendime ama bir yerlerden başlamam lazım.

İmkanım olsa da ilkokul birden tekrar başlasam okumaya. Hatta kitapçıya gidip ‘’İlköğretim 1.sınıftan itibaren lise 3’e kadar tüm matematik kitapları var mı?’’ dedim. Artık kitapları M.E.B tarafından okullara gönderiliyormuş. Özel ders almayı düşündüm ama maddiyat yok. 7yi 3e bölemeyecek kadar başarısız 118’i 14'e bölemeyecek kadar matematikten korkan biriyim. Bu matematiğe başlamak istiyorum ama kitapları nereden ve ne şekilde tedarik edeceğim? Etsem de hiçbir şey bilmiyorum, bir yol gösterirseniz çok çok sevineceğim. Şimdi ben ne yapacağım nereden başlayacağım diyorum ama ilk önce sizin kitaplarınızı okumam gerektiğine inanıyorum.

Bunun için diyorum ki, MATEMATİKLE BARIŞIYORUM GÜVEN’Dİ GÜVEN VERDİ

Kendime güvenim geldi. Demek ki artık ben teselli olsun diye matematik sorularını yazıp beklemeyeceğim artık onları çözeceğim Allah’ım ne güzel bir duygu bu soruları çözmek artık aklımdan toplama çıkarma yapabileceğim inşallah.

Artık 118/14 böleceğim inşallah ve daha fazlasını da yapacağım 2x+y=? Kaç gibi soruları Hocam Okuduğum yazılarda geçti. Eğlenerek öğrenmek için hazırlamış olduğunuz çarpım tablosundan mümkünse e-mail adresime gönderirseniz memnun olacağım.

Şimdi sizden ricam ‘’Ben, nasıl bir çalışma şekli uygulamalıyım? Bu matematik cahilliğimi nasıl yeneceğim.?’’

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyor, emeklerinizin boşa gitmemesi temennisiyle saygılarımı sunuyorum. Benim gibi nice matematikten yoksun ama matematiğe aşık insanlar vardır inşallah. Onlar da size rastlar ve matematiği seven biri olarak vatana tekrar döner. Görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olunuz ….Reyhan….

Reyhan Hanımın emailinde sorduğu ''Şimdi sizden ricam, ben, nasıl bir çalışma şekli uygulamalıyım? Bu matematik cahilliğimi nasıl yeneceğim.?'' sorusuna cevabımız:

Cevabım: Merhaba Reyhan Hanım, hastalık teşhis edildiğine göre hemen tedaviye başlamalıyız. Önce ‘’Matematikle Barışıyorum’’ kitabımı okuyup beynindeki tüm virüsler temizleyip bir daha aynı duruma düşmemek için bu zehirli düşüncelere karşı etkili virüs koruma programı yerleştireceğiz.

Ondan sonra ‘’Ezbersiz Çarpma Öğretimi’’ kitabımı dikkatlice okuyup Çarpım Tablosu ve matematiğin temelini ezberden kurtarmalıyız. İlkokul birden beşe kadar olan ders kitaplarını burdan bir okuldan ücretsiz alırım. Matematikle Barışıyorum kitabıyla birlikte gönderirim. Ama siz de ikinci el kitap satan yerlerden Ahmet Buhan'ın İlkokul matematik yardımcı kitaplarını da ucuz bir şekilde alırsınız. Orta okul ve lise kitaplarını daha sonra alırsınız.

Paranız olsa da olmasa da adresinizi hemen verin ki kitaplarınızı en geç cumartesi göndereyim. Çünkü para bekler ama bilgiyi hemen almamız lazım. Çünkü ne kadar erken başlarsak o kadar çabuk ilerleriz. Kitaplarımı ücret almadan gönderebilmek isterdim ama benim de maddi durumum çok iyi değil. Fakat adresini gönderip kitapları hemen almanı parasını da eline geçince göndermenizi tavsiye ederim.

Şiirini çok beğendim ve izniniz olursa ''Matematik Şiirleri'' adlı bloga koymak istiyorum. Ayrıca bu zamana kadar gönderdiğiniz yazıları ve bundan sonra göndeceğiniz yazıları sizin gönderdiğiniz yazılardan sonra kurmayı düşündüğüm ''Matematik Eczanemiz'' adlı blokta yayınlamak istiyorum.

O bakımdan herkes okuyacağı için yazdığınız yazılara isminiz için bir rumuz seçerseniz ben de bu yazıların altına isminiz değil rumuzunu yazarak rahatlıkla blogda yayınlarım. Ama sitemizdeki yazıların altındaki yorum köşelerine yorum yazdığınızda isminizin görünmesinde sakınca olmadığı zaman isminizi sakınca olduğu hallerde de rumuzunuzu yazarsınız.

Şimdi sana daha önce senin durumunda olanların yazılarını ek döküman gönderiyorum. Yazacak ve sizinle paylaşacak çok şeyim var ama bir an önce benim kitaplarımı okuyup bu işe sıfırdan başlayıp güzel ve sağlam bir temel atmanız gerekiyor. Onun için bu emaili aldıktan sonra cevap yazmak yerine hemen adresiniz bildiren bir email atınız. Dediğim gibi şu anda paranız yoksa bile adresiniz hemen istiyorum. Çünkü bu gün veya en geç yarın kitaplarınızı kargoya vermek istiyorum.

Gönderdiğim yazıları okuduktan sonra internetten ''Matematik Karşısında Neden Çuvallıyoruz'' 1-2-3-4-5 yazılarını daha sonra da Çarpım Tablosu Güzeldir 1-2 ve 3 yazılarını okumayı unutma. Çalışmalarında Başarılar Dilerim...

Reyhan Hanımın emailime cevabı: Sağolun hocam dün sabaha kadar uyuyamadım hep hayal ettim. Eğitmen olduğumu, insanlara faydalı bir birey olduğumu. Hatta bir ara maile kutum boş görünce hayallerim suya düştü diye üzülmüştüm. Şimdiden teşekkür ederim. Reyhan..

2 Temmuz Tarihli emailim: Merhaba Reyhan Hanım, kendi kitaplarımı ve ilköğretim 1.Sınıftan 8.Sınıfa kadar tüm ilköğretim matematik ders kitaplarından birer tane gönderdim. Herhalde pazartesi elinize geçer. Hayırlı Olsun.

MATEMATİKLE BARIŞIYORUM GÜVEN’Dİ GÜVEN VERDİ I

2000’li yılların başında öğrencilik ve öğretmenlik tecrübelerini harmanlayan ve Türk halkına unutulmayacak bilgiler enjekte eden, uzun araştırmalar, çalışmalar sonucunda matematik başarısızlığının anne-baba, öğrenci, öğretmen ve sistem yönünden yaşanan sorunları ortaya koyan “Matematikle Barışıyorum” kitabını yazarak, okuyucularına sunan değerli Necip Hocam, azmin, emeğin ve nadide bir ürünü olan kıymetli eserinizi baştan sona sindire sindire zevkle okudum. Ayrıca sadece matematikle sorun olanlar değil, kendini motive etmek isteyenlerde, başarılı olmak isteyenler de eğer etrafında kimsecikleri bulamıyorlarsa “Matematikle Barışıyorum” kitabını açıp okusunlar kendilerine mutluluk ve başarı aşılarlar bu kitapla ben öyle yapacağım.

Gerçekten insanı cesaretlendirici ve ümit verici yazılarla dolu kitap, umarım ben de tek problemim olan matematiği çözerek geleceğin matematik öğretmeni olabilir, bu ülkeye hayırlı bir insan olup daha sonrada hayırlı insanlar yetiştirebilirim. matematik problemimi çözerek bu hastalıktan kurtulmak ve farklı alanlara ulaşmak istiyorum.

Matematik konusunda sıkıntısı olan herkesin evinde bulunması gereken bu iki kitap ve diğer tüm çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür eder, saygılarımı sunarken, başarılarınızın ve yardımlarınızın devamını diler, sizi gönülden kutlarım. Allah razı olsun sizden ... Çocuğuma Matematiği Oyunla Öğretiyorum kitabınızı Allah’ın izniyle hazırlar ve piyasaya sürersiniz diyorum.

REYHAN: Merhaba Necip Hocam, Matematikle Barışıyorum kitabıyla ilgili görüşlerimi beğendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca 2-3 kez okumayı istemeniz de memnun ederken, benim az da olsa matematik alanında yol katettiğimi gösteriyor galiba. Göndermiş olduğunuz bir mailde ''Matematikle Barışıyorum kitabını bitirip değerlendirme yaptıktan sonra ben sana sırayla hangi adımları atman gerektiğini yazılı olarak bildireceğim. O plan dahilinde çalışınca o gözünde büyüttüğün çalışmaların ne kadar hızla ilerlediğini ve sana ne kadar zevk verdiğini görünce çok şaşıracaksın.'' demiştiniz eğer sizin için bir meşguliyet teşkil etmeyecekse 10 Ağustos tarihinde matematik derslerine başlayabiliriz şimdiye kadar ben kitapları inceledim okudum yapabilir miyim yapamaz mıyım diye düşündüm son yazmış olduğunuz yazı da beni çok mutlu etti.

Kitaplardan nasıl çalışacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi gösterirseniz size çook minnettar kalırım artık bende rakamlarla barışık olmak ve yaşım ilerlese de matematik öğretmeni olmak istiyorum hala beynim tertemiz A4 kağıdı gibi sizin yöntemlerinizle ve göstereceğiniz adımla matematiği yeni baştan keşfedeceğim çünkü matematiği çok seviyorum. Yaşım 24 ama beynim hala ilkokula başlayan öğrenci beyni gibi inşallah başarırım şu matematiği de gerçekten matematik aşığı bir insan olurum. Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim. Rumuz: matematiğinaşığı

REYHANIN MATEMATİK EĞİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ!

1-Düşünce alışverişi, matematiğin sağladığı olanaklarla daha kısa, öz ve açık biçimde olabilir. Matematiğin sağladığı kavram ve bağıntılar düşünce alış verişinde önemli rol oynar.

Matematikten yararlanabilmek, matematiksel kavram ve ilişkilerle sunulmuş olan düşünceleri, yolunu doğru ve tam olarak anlayabilmek ve düşünenleri bu kavram ve ilişkilerle başkalarına anlatabilmek ve düşünce yollarını kullanabilmek demektir. Bu güç anlamada ve anlatmada matematiksel kavram ve bağıntılardan yararlanabilme derecesidir.

2- Matematiğin eğitimini yaparken öğrencilere matematiğin dört işlemden ibaret olmadığını özellikle vurgulamak öğretmek gerekir. Bilgi toplumunda matematik öğretiminde yeni bir model oluşturmanın gerekliliği ortaya koyulmalıdır. Bilgi toplumunda okullarda öğrenim-öğretme yöntemlerinin etkin bir biçimde ortaya konulması gerekmektedir.

3- Matematik bireye özgür düşünmeyi, olayları doğru algılamasına yardımcı olur. Matematik eğitimi verirken problemler hayatın bir yüzünü oluşturmalıdır. Matematik öğrenimini gerçekleştirirken bilgi toplumunu oluşturan ögelerin aralarında önemli bir ilişki kurulması gerekmektedir. Çeşitli meslek grupları ve hatta üreten ve tüketen toplumlardır. Bunların arasında matematik eğitimi bir köprü vazifesi olmalıdır. Matematik öğretimi ortak bir bağ olarak görülmesi gerekirse matematiğin bilgi toplumunun oluşmasında nedenli etken bir faktör olduğu ortaya çıkar.

4- Günümüzde özellikle ilköğretim de matematik öğretimine özel bir çaba sarf edilmelidir. Bu yaştaki öğrencilerin matematiğin ne olduğunu, matematiğin değerini, matematiğin yapabileceği görevi olması, karşılaştıkları sorunları matematiksel problemlerle ifade edebilme ve çözme matematiksel işlem gücünü arttırmayı amaçlayarak öğretim yapılmalıdır.

Eğer bunların üzerinde yeterince durulmuyorsa ve bunların başarılması için bazı yardımcı düzenlemeler yapılmıyorsa beklentilerimiz sonuçta boşa çıkabilir. Bunların başarıya ulaşmasında en önemli etkenler bu sınıflarda okutulan ders kitapları ve yardımcı kitaplardır. Bunun yapılabilmesi için okullarımızın matematikte bir standardı yakalaması gerekmektedir.
 
 
 
811 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın