• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam613
Toplam Ziyaret2630022

Matematik dersinde uyguladığımız ilkeler!-9

28/07/2022

matematik dersinde uygulanan ilkeler 9

 

NİÇİN ÖĞRENCİLERİMİZ MATEMATİKLE BARIŞTI


Bazı çalışmalarımız sonucunda matematikten korkan ve dersi sevmeyen bir çok öğrenci için matematik dersi en çok sevdikleri derslerden bir olmuştu. Niçin sonuç böyle oldu? Çünkü JEEF KEELLER’in dediği gibi “YAKLAŞIM HERŞEYDİR”, yaklaşımınız değişmesi sonucunda hoşunuza gitmeyen sonuçlar da yavaş yavaş değişecektir. Bu değişim çok kısa bir sürede mi olacaktır? Cevap: Hayır. Bu değişim 4 Basamakta olacaktır.

1. BASAMAK: BOCALAMA BASAMAĞI: Bu basamak en çok yanlışın yapıldığı, tabiri caizse işleri yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız basamak olacaktır. İkinci basamağa çıkmak istiyorsanız yılmadan yolunuza devam edin.

2. BASAMAK: BECERİ BASAMAĞI: Bocalama basamağında pes etmediyseniz geleceğiniz ikinci basamak olacaktır. Bu basamakta yavaş yavaş işlemlerde başarılı olmaya başlayacağız. Daha az hata yapıp daha çok başarılı olacağız.

3. BASAMAK: BAŞARI BASAMAĞI: Bu basamak kalfalıktan ustalığa geçişin yaşanacağı basamaktır. Bu basamakta işlemlerin ve problemlerin daha kısa sürede başarıldığı bir dönemdir. Eğer öğrendiklerinizle yetiniyorsanız bu basamak son basamak olacaktır. Fakat “Arkadaş ben daha iyi olmak istiyorum” diyorsanız önünüzde çıkılacak bir basamak daha kalmıştır.

4. BASAMAK: BULUŞ BASAMAĞI: Bu basamak çok iyi öğrendiğiniz ve özümsediğiniz konularda çevrenizdeki insanları çözümlerinden daha basit, pratik çözümlerin yer aldığı kendi yöntem ve buluşlarınızla yüzleştiğiniz en zevkli basamaktır. 

Ama lütfen şunu hiç unutmayın: Hiç kimse başarı merdivenini elleri cebimde tırmanmamıştır. Edison’un dediği gibi “Dehanın %1 zeka, %99 terdir.” Yıllar önce öğretmen arkadaşın sınıfında uyguladığım metotları geçen yıl kendi okuttuğum 2.sınıfta uyguladım. Bu görüşlere 2.kitabımızda daha geniş olarak yer vereceğiz. Ve şunu iddia ediyorum. 8 yaşından 88 yaşına kadar isteyen herkes çarpma ve bölmeleri çok kısa bir sürede öğrenebilir. Yalnız bir şartım var. Karşımdaki insanın “O kadar kolaysa ben öğrenmek istiyorum” demeleri gerekir. Bir sonraki yazımda 3-4 yıl önce matematik derslerine girdiğim sınıftaki bazı öğrencilerin matematik dersi hakkındaki görüşlerini okuyacaksınız.

"İyi bir fikre sahip olmanın en iyi yolu bir sürü fikre sahip olmaktır." John Dewey

Necip Güven

 
 
 
543 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın