• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi31
Bugün Toplam405
Toplam Ziyaret2629814

Bu kitaba ihtiyaç var mı?

24/01/2022

ezbersiz kitaplara gereksinim var


EZBERSİZ ÇARPMA ÖĞRETİMİ
 

Ezbersiz çarpma öğretimi kitabına ihtiyaç var mı?


Matematikle Barışıyorum” Kitabımın birinci baskının yayınlandığı 2004 yılından bu yana birçok veli kitabımızın içinde “Çarpma Öğretimi” olduğunu zannederek yardım istedi. Gelen maillere, tek tek kitabımızda ”Çarpma Öğretimi” olmadığını açıklamak zorunda kaldım. Daha sonra “Çarpma Öğretimi” çalışmasını ayrı bir çalışma olarak hazırladım ve yardım isteyenlere maille gönderdim. Ayrıca ”Çarpma Öğretimi” ile ilgili toplumumuzda yapılan yanlışları çeşitli kereler basın toplantıları ile duyurdum.

Zamanla hazırladığım çarpma öğretimi dokümanının ailelere yardımcı olmakla birlikte bazı yönlerden yetersiz kaldığını fark ettim. Hem bu yetersizliklerin giderilmesi hem de bu konuda Internet sitemizde toplumun her kesiminden çarpma öğretimi konusunda bitip tükenmeyen şikayet ve yardım talepleri bana bu kitabı bir an önce yazmam gerektiğini gösteriyordu.

Kafamda hala cevabını aradığım bazı soruların tam olarak cevabını bulmak ve yazdığım kitabın benden yardım isteyen başta üniversite ve lise mezunu anneler ve babalar olmak üzere öğretmen, öğrenci ve her eğitim seviyesinde anne-babanın kullanabileceği bir kitap yazmak için biraz daha beklemem gerektiğini düşündüm.

Bu arada yaptığım çalışmaları uygulamalı anlatmak için basın ve internet yoluyla yaptığım çağrılara aradığım karşılığı bulamamam , bu konuda kafamda oluşan istifhamlara aradığım cevapları bulmam ve her zaman çok değerli fikirlerine başvurduğum ustalarım , değerli Hocalarım Dürdane ELHAN , Müyesser SAKA ve Gökhan Veli KİŞİOĞLU ile telefonla, Yüksek Makine Mühendisi ve Mucitler Eskişehir Temsilcisi Basri KÖSELERLE Hocamla yüz yüze yaptığım istişareler sonucunda kitabı bir an önce tamamlamam gerektiği sonucuna vardım.

Çünkü çalışmalarım bir meyve misali erken toplarsam ham, geç kalırsam da çürüme riski taşıyordu.Bu düşüncelerle tekrar yaptığım çalışmalarda bana destek ve güç veren hocalarımla tekrar görüştüm .Hem tekrar teşekkür ettim hem de son durum hakkında bilgi verdim.Onların destek ve teşviki ile 2 Şubat 2009 tarihinde kolları sıvayarak işe başladım.

Bu arada da bu konuda daha önce kitabımı okumuş, çarpma öğretimi dokümanımı incelemiş anne-babalar ve benden yardım isteyen insanlara mail veya web sitem aracılığı ile “Anneler-babalar , çarpma ve dört işlem öğretiminde toplumun her kesimine hitap eden bir kitaba gerçekten ihtiyaç var mı? Bu konudaki görüşleriniz benimle paylaşır mısınız?” diye duyuru yaptım ve bu konuda bana ve siteme gelen çok çarpıcı yazıları tekrar gözden geçirdim.

EZBERSİZ ÇARPMA KİTABI İLE İLGİLİ VELİLERİN GÖRÜŞÜ!

Değerli velilerimiz ve anne-babalar; bildiğiniz gibi toplumumuzda matematik öğretiminde sıkıntılar yaşıyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntılardan öğrenci ve öğretmenlerin yanında anne-babalar da nasibini almaktadır. Matematikle Barışıyorum kitabını yazdığım 2004 yılından bu yana çarpma öğretimi başta olmak üzere anne-babalardan bu konuda çok şikâyet tarafıma ulaşmıştır. Bundan yola çıkarak daha önce anne-babalara kılavuz olması için hazırlamış olduğum”Çarpma Öğretimi” çalışmamı daha da geliştirerek ”Pratik Yöntemlerle Çarpma Öğretimi ve Dört İşlem ” adıyla kitap haline getirmek istiyorum.

Sizce toplumumuzda anne-babalara yardımcı olmak üzere böyle bir yardımcı kitaba ihtiyaç var mıdır?

Bu konuda çağrımıza gelen cevapları, internet sitemize yapılan yorumları ve yardım taleplerine birlikte göz atalım.

BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

Ben de kesinlikle dört işlem ve çarpma öğretimi konusunda anne babalara rehberlik edecek bir kitaba ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuğun, matematiğin temelini oluşturan dört işlemin mantığını sağlam şekilde oturtması halinde, tüm öğrenim hayatı boyunca bunun faydasını göreceğini, karşısına çıkan tüm matematik konularını, muhakeme yoluyla çok daha kolay kavrayacağını düşünüyorum.

Ezber yoluyla çocukların beyinlerine sokulan, daha doğrusu sokulmaya çalışılan yanlış metotlar yüzünden çocuklar matematikten zevk almıyor, zevk almadıkları ilgilenmek için de bir süre sonra matematikten nefret eder hale geliyorlar. Dilerim kitabınız matematiğin çocuklar için işkence değil, zevkli bir uğraş haline gelmesine fayda sağlar.

Tüm futbol liglerini, oyuncularını ve kurallarını ezbere bilen, büyüklere taş çıkaran futbol yorumları yapabilen bir çocuğun bu kadar kolay görünen soruları algılayamaması beni bazen endişelendiriyor. Ya bende, ya çocuğumda ya da bu eğitim sisteminde bir yanlışlık var. Aslında öğrenmesi gerekenin hepsini çocuk okulda öğrenmelidir. Ama her gün kendimi evde çocuğuma matematik anlatırken buluyorum. Selamlar.. Elif Hanım

Merhaba, bence böyle bir kitabın faydası olur. Dediğiniz gibi anne-babalar da çarpım tablosunu öğretmeye çalışırken çok büyük sıkıntılar çekiyor. Benim oğlum 3. sınıfa gidiyor. Aslında kafası matematiğe iyi çalışıyor ama yine de matematikten pek hoşlanmıyor. Kolay gelsin. Nilgün Hanım

Çarpma öğretimi ile ilgili kitap hakkında düşüncelerinize katılıyorum. Fakat bir nokta var hocam; toplama, çıkarma zaten çocukların kolay öğrendikleri işlemler. Asıl problem, çarpmada. Çarpım tablosu eksik öğrenilince doğal olarak bölme işlemleri de doğru olmuyor. Ve çocuklar matematikten soğuyor. Bir anne olarak, bu işe gönül ve emek verdiğinizi görüyorum. Keşke çarpma öğretimi ile ilgili kitabı hazırlamayı bir kez daha düşünseniz diyorum. Çünkü benim gibi bu dertten yakınan bir sürü anne var.

İlköğretimde yarım yamalak öğrenilen çarpım tablosu çocukların ileriki öğrenimlerinde kabusları oluyor ve bu sefer hesap makinelerine boğuluyorlar. Pratik kalkıyor, hazırcılık başlıyor. Çarpma öğretimi de çarpım tablosundan geçtiğine göre, ben böyle bir kitaba ihtiyaç vardır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim, kolay gelsin.
Rumuz: Yardımcı

Siz, bir eğitimci ve tabiri caizse bir matematikçi olarak, yıllardır uygulanan ezberci sistem kaynaklı ana problemleri görmüş ve bunları nasıl aşarız diye kafa yormuş birisiniz. Dolayısıyla, ezberden uzak ve pratik yöntemler kullanarak matematik öğretmek adına biz anne-babalara kılavuz olarak hazırlamak istediğiniz “Pratik Yöntemlerle Çarpma Öğretimi ve Dört İşlem” adlı kitabınız, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve biz anne-babalara ne kadar da faydalı bir hizmet olacak.

Benim matematik konusunda yaşadığım sıkıntıları çocuklarımın yaşamasını istemiyorum. Bunu bütün çocuklar için düşündüğümde, meğer böyle bir kitaba toplumumuzun ne kadar da çok ihtiyacı varmış. Bu çalışmanızın bir an önce gerçekleşmesi için sizi yürekten destekliyor ve sesinizi, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bir çok kitlenin duymasını temenni ediyorum. RUMUZ: Muzdarip Anne

NOT: Yıllardır üzerinde çalıştığım Ezbersiz Çarpma Öğretimi çalışmasını bitirdim ama kitap haline getirmek yerine Matematik Kafe web sitesinde tüm halkımızın hizmetine karşılıksız sundum.

Kitap haline getirmekten neden vazgeçtim? Yıllardır insanlar ezber deyince aklına çarpım tablosunu hatırlıyor ama aslında toplama, çıkarma ve bölme işleminde de ezbere öğretim var. Neden var? Dededen, babadan, atadan kalan sistemlerle çocukların anlayamayacağı şekilde yapılan öğretim bal gibi ezberdir.

Bu iddiamı ispata hazırım. Hakemler de bizzat çocuklar olsun. Çünkü benim müşterilerim onlar. Bu eğitim sisteminin yörüngesinden çıkmayanlar asla ezberden kurtulamazlar. 20 yıl önce olsa ben de yapamazdım. Çünkü ben o zaman daha eğitim sistemimizin yörüngesinden iyice çıkamamıştım.

PROJELERİMİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÇOCUKLARIMIZDAN BAŞKA OTORİTELERİ KABUL ETMİYORUM. ÇÜNKÜ YILLARDIR BU SİSTEMİN ZARARLI VİRÜSLERİNE MARUZ KALANLAR BENİM PROJERİMİ ANLAMAKTA ÇOK ZORLANIRLAR.

İKİNCİSİ DE, BU SİSTEM PROJELERİNİ YAPARKEN ÖĞRENCİLERİN OKULDAKİ PERFORMANSLARINI BAZ ALIYOR. BEN İSE PROJELERİMİ YAPARKEN İNTERNET KAFEDEKİ SÜPER ÇOCUKLARA PROJELER YAPIYORUM.

ÇÜNKÜ BU ÇOCUKLAR SİZLERİN ONLARA YÜKLEDİĞİNİZ TÜM ÜNVANLARI İNTERNET KAPISINDA BIRAKARAK OYUNLARI GERÇEK KİMLİKLERİ İLE OYNUYORLAR.

SİZİN DERDİNİZİ ANLATMAKTA ZORLANDIĞINIZ ÇOCUKLAR BENİ CANLA BAŞLA DİNLERLER. ÇÜNKÜ BEN ONLARI KENDİME BENZETMEYE UĞRAŞMAYACAĞIM. ZAHMET EDİP ONLARIN FREKANSLARINA GİRECEĞİM. AYNI ÜRÜNLERİNİ SİZLERİN ÇOCUKLARINIZA SATAN REKLAMCILAR GİBİ!

NECİP GÜVEN
 
360 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın