Kozalak ve matematik
Kozalak evrensel olarak Kutsal Geometri’nin meydana gelen en saf formlarından biri olarak bilinir. Deseni çiçeğin evrimsel öncüsü ve ölçüsüdür, spiralleri mükemmel bir Fibonacci Dizisidir, tıpkı bir gülün ya da ayçiçeğinin geometrisine benzer.
Doğada her yerde bulunan bu oluşum, bitkilerin sapı boyunca yaygın bir desen türüdür. Ancak sadece bitki dünyasında değil, aynı prensipler, doğanın tüm ölçeklerinde, DNA’mızda ve gezegenlerin yörüngeleri de dahil olmak üzere harmonik titreşim döngülerininde de bulunur.
Çam kozalağı sembolü, antik ve modern sanat mimarisinde de bulunan en gizemli amblemlerden biridir. Çok az sayıda bilim insanı bunu fark eder, ancak farklı kültürlerde kozalak en yüksek derecede aydınlanmayı ima eder, ayrıca Lotus çiçeği ve elektromanyetizmanın dönme simetrilerini ifade eden diğer birçok sembol, Yaradılışın doğal güçlerini Işık bilimi yoluyla açıklar.
Kozalak sembolü Endonezyalılar, Babilliler, Mısırlılar, Persler, Yunanlılar, Romalılar, Budistler ve Hristiyanların kalıntılarında bulunur. Çam kozalağı, ışık bilimini ve onun zihin ve bedenle olan ilişkisini, evrimsel enerji akışına yön vererek birleşik farkındalığı temsil eden kozalaksı (pineal) bezimiz veya ‘üçüncü göz’ aracılığıyla sembolize eder.
Salgı bezinin şekli, kozalağınkine benzer bir desene sahiptir, bu nedenle Kozalaksı Bez (Pineal Gland) adının kökenini Çam Kozalağı ‘Pinecone’ sözcüğünden alır.
Kaynak: Geometry in nature