Öğretmenlerin yöneticilerden beklentileri
İş yerinde sevgi ortamı yaratmak idarenin 1 numaralı hedefi olmalıdır. Böylece hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sağlayabilirler.
Yönetimde, öğretmenlerin ve öğrencilerin karara katılması ilkesi özenle uygulanmalıdır.
Öğretmenlerin çoğunluğunda bu okul benimdir duygusu yok. Bu konuda gerekli çalışmaları yapmak öncelikli hedeflerden biri yapılmalıdır.
Öğretmenleri eğitim ile ilgili yayınları ve yeni gelişmeleri takip etmeye teşvik etmelidirler. Öğretmenlerin güncellenmiş bilgilerle donatılmaları, okulun yeni gelişmelere uyum göstermesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Yöneticiler de belirli aralıklarla eğitim gereksinimlerini gözden geçirmelidir.
Okul kantinlerinde faydalı gıdaların satılması için gerekli çalışmalar yok denecek kadar az. Kantinlerde faydalı gıdaların satılması neredeyse yasak haline geldi.
Oku-llarda işlevsiz bir çok kütüphane sorun olarak dururken şimdi de spor ve sanat derslerinde azalma oluyor. Sporun, sanatın, kütüphanenin ve SEVGİ' nin olmadığı bir mekan eğitim kurumu değil, başka bir şeydir.
Özel okul öğretmenlerinin sorunları
Öğretmenlerin üzerinde büyük bir baskı var. Özellikle eğitim ücreti çok düşük, “butik” denilen okullarda çalışan öğretmenler, müdür, veli ve öğrenci baskısı altında çok zorlanıyor. Notları “şişirmeleri” istenen öğretmenlerin itiraz etmeleri halinde sınav kâğıtlarına müdahale ediliyor.
TATİLLERDE ÇALIŞMA: Özel bir okulda çalışan hiçbir öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği tatillerden tam anlamıyla yararlanamaz. Örneğin 15 gün tatil mi var, siz bunun en azından bir haftası burada olun derler.
KAYIT GÖRÜŞMELERİ: Bazı öğretmenlerden, kayıt alabilmek için velilerle görüşme yapmalarını isteyebiliyorlar. Buradaki problem veli (dolayısıyla öğrenci)-öğretmen arasına para ilişkisinin girmesi. Öğrenciler eğitim hizmetini satın aldığını düşünüyorlar ve bu da öğretmenin saygınlığını zedeliyor. Dolayısıyla eğitimin de niteliği düşüyor.
Hazırlayan: matematikkafe.com