• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret2629106
Necip Güven
necipguven2008@gmail.com
SINIF ÖĞRETMENLERİ MATEMATİKÇİ SAYILIR MI?
19/03/2020
Ben öğretmenlik yaptığım yıllarda matematiğin temelinin ilk okullarda atıldığını, bu yüzden sınıf öğretmenlerinin matematik öğretimi yönünden çok güçlü olmaları gerektiğine inanırdım.
 
2000'li yıllarda öğrencilik ve öğretmenlik yıllarımda yaşadığım tecrübelerin ışığında , toplumun her kesimiyle birebir görüşerek ve konu ile ilgili internette çok yoğun bir araştırma sonucunda 2004 yılında kendi imkanlarımla bankadan kredi çekerek ''Matematikle Barışıyorum'' kitabımın ilk baskısını yaptırdım.
 
2006 Yılında Matematikçiler Derneğinin 3-5 Mayıs 2006 tarihinde Milli Kütüphane Salonları'nda yapılacak sempozyuma ''ÇARPIM TABLOSU EZBERSİZ DE ÖĞRENİLEBİLİR!'' konulu bir sunum yapmak için müracaat ettim.
 
Müracaatıma verilen cevap özetle şöyle: ''Sayın Necip Güven, etkinliğimize değer ve katkı vererek göndermiş olduğunuz ÇARPIM TABLOSU EZBERSİZ DE ÖĞRENİLEBİLİR! konulu başvurunuz program yoğunluğu ve zaman kısıtlarımız nedeniyle programa alınamadığını üzülerek bildiririz.
 
Ben de madem öyle olsun diyerek bir çanta kitabımı yanıma alarak sempozyum yapılacağı salona izleyici olarak gittim. Kitaplarımı bir masa üzerinde sergilemeye başladım. Bazı dernek üyeleri kitaplarımı inceledikten sonra'' Seni matematikçiler derneğine üye yapalım.'' dediler. Ben de ''Olur.'' dedim.
 
Ne mezunusun diye sorduklarında ''Sınıf Öğretmeniyim.'' deyince işin rengi değişti tabii .'' O zaman olmaz. Çünkü tüzüğümüze göre bu derneğe yalnızca üniversiteden matematik çıkışlı olanlar üye olabiliyor.'' dediler. Ben de ''Siz bilirsiniz, benim için sorun yok.'' dedim.
 
Saçmalığa bakar mısınız, ilk okul, orta okul ve lisede beraber okuduğumuz arkadaşlarımız üniversitede 4 yıl matematik bölümü okuduktan sonra (Daha sonra eğitimin değişik kademelerinde görevlerine matematik öğretmeni olarak devam edenler hariç) matematik ile çok fazla ilgisi olmayan bir devlet veya özel işletmede çalışıyor ve matematikle ilgileri hobi dışında bitiyor.
 
Bizler ise en az 25 - 30 yıl ilk okul öğrencilerimize matematiği daha kolay nasıl öğretiriz diye düşünmekten beynimiz çatlayacak şekilde düşünürken ben ve benim gibi ilk okul öğretmenleri, matematikçiler tarafından matematikçi sayılmıyoruz, adam yerine konmuyoruz.
 
Biz ilk okul öğretmenleri, orta okul ve lise matematik öğretmenlerine matematiğin o güzel ağlarını ilmek ilmek dokumak için matematik iplikleri hazırlayan birer İPLİKÇİLERİZ.
 
Eğer Sınıf Öğretmeni olarak bizler, o ipliği güzel hazırlamışsak orta okul matematik öğretmeni hemen benim hazırladığım ipliği alarak o güzel süslü matematik ağlarını örmeye başlar.
 
Eğer biz ilk okul öğretmenlerinin orta okul matematik öğretmenlerine verdiğimiz matematik ipliği EZBER KÖRDÜĞÜMÜ ile düğümlenmişse orta okul matematik öğretmenleri kördüğümleri sökmekle uğraşmaktan matematik ağlarını örmeye fırsat bulamazlar.
 
İNŞAAT MÜHENDİSİNİN VERDİĞİ ÇOK GÜZEL ÖRNEK
 
Bir yerde bir inşaat mühendisi ile matematik ve matematiğin temelleri üzerine konuşurken birden Hocam, size bir sır vereyim mi? Biz inşaat mimar ve mühendisleri inşaatların demir hesabını yaparken demir hesabına binanın en üst katından başlarız. En az demiri en üst katta kullanırız çünkü o demir yalnız bir katı taşımalıdır.
 
Her alt kata indikçe demir miktarını arttırırız. En çok demiri de binanın en alt katı, yani temelinde kullanırız.
 
En çok demir, binalaın temellerinde kullanılır. Çünkü, binaların tüm yükünü temeller taşır. Temelleri sağlam olmayan binaların geleceği pek parlak değildir. ''  dedi. .
 
MESAJ ALINMIŞTI; TÜM EĞİTİMİN YÜKÜNÜ İLK OKULLAR ÇEKTİĞİNE GÖRE KENDİ MÜFREDATLARINA GÖRE EN İYİ MATEMATİKÇİLERİN SINIF ÖĞRETMENLERİNİN OLMASI GEREKTİĞİ ORTADADIR.
 
NASIL BİNALARIN TEMELLERİ İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA TOPRAĞIN ALTINDA GÖRÜNMEZ OLURLARSA; SINIF ÖĞRETMENLERİMİZ DE EĞİTİM SİSTEMİMİZİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARIDIR!
 
BEN DE BİR SINIF ÖĞRETMENİ OLARAK BU GİZLİ KAHRAMANLARDAN BİRİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!
 
Necip Güven


864 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÖNCE ONLAR DA İNANMADILAR! ANCAK UYGULAYINCA ANLADILAR! - 03/10/2024
ÖNCE ONLAR DA İNANMADILAR! ANCAK UYGULAYINCA ANLADILAR!
KADİR İNANIR DA İNANIR! - 03/10/2024
KADİR İNANIR DA İNANIR!
GÖRSEL MEDYAYA YAZILAN PULSUZ DİLEKÇELER - 01/10/2024
GÖRSEL MEDYAYA YAZILAN PULSUZ DİLEKÇELER
NECİPÇE PROBLEM ÇÖZÜMLERİNDEN ÖRNEKLER! - 28/09/2024
NECİPÇE PROBLEM ÇÖZÜMLERİNDEN ÖRNEKLER!
POZİTİF MANADA DEĞİŞECEĞİME SÖZ VERİYORUM! - 15/09/2024
POZİTİF MANADA DEĞİŞECEĞİME SÖZ VERİYORUM!
CANIMI ÇOK YAKTILAR, ZORLA ŞAİR YAPTILAR! - 15/09/2024
CANIMI ÇOK YAKTILAR, ZORLA ŞAİR YAPTILAR!
MATEMATİK, EĞİTİM VE MOTİVASYONLA İLGİLİ SEÇME ŞİİRLER! - 12/09/2024
MATEMATİK, EĞİTİM VE MOTİVASYONLA İLGİLİ SEÇME ŞİİRLER!
HÜZÜN ŞİİRLERİ - 12/09/2024
HÜZÜN ŞİİRLERİ
MİLLİ ŞEHİR EFSANEMİZ, MATEMATİK YETENEĞİM YOK! - 01/09/2024
MİLLİ ŞEHİR EFSANEMİZ, MATEMATİK YETENEĞİM YOK!
 Devamı