• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/annebabaokulu
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327001004
  • https://www.instagram.com/matematikkafe
TRANSLATE
DESTEK OL
ÜYELİK GİRİŞİ
REKLAM ALANI-1

MATEMATİK DÜNYASI
EĞLENCELİ MATEMATİK
OKUL BAŞARISI
PSİKOLOJİ
SİTE HARİTASI
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi30
Bugün Toplam736
Toplam Ziyaret2629254
Necip Güven
necipguven2008@gmail.com
ANNE - BABA VE ÖĞRETMENLERİN DİKKATİNE!
23/04/2020
matematikkafe.com

 YENİLSEN DE YENSEN DE, ANNEN, BABAN SENİNLE

MATEMATİK EĞİTİMİNDE DOĞRU ROL PAYLAŞIMI! 
 
Matematik Eğitiminde üç ana unsur vardır:
 
1.Bunlar sınıf öğretmenleri ve matematikçilerdir.
 
2.Sahadaki oyuncular yani öğrencilerdir.
 
3.Sahadaki maçı seyreden seyirciler yani anneler ve babalardır.
 
Sınıf öğretmenleri ve matematikçiler öğrencileri maça hazırlarlar. Nasıl görünüşte sıradan takımlar teknik direktörlerinin verdikleri direktif ve taktiklerle kendisinden daha güçlü rakipleri yenebiliyorsa, matematik eğitimi yönünden güçlü öğretmenlerin öğrencileri de zor görülen problemlerin üstesinden gelebilirler.
 
Bazen öğrencilerimiz problemlerden gol yiyebilir. Onlara aynen maçların 90 dakika olduğunu hatırlatıp tekrar motive etmeliyiz.. Yenilgi anında zaten moralleri bozuk olduğu için onlara kızıp eleştirmemeliyiz. Çünkü gerçek eğitimciler moral çökkünlüğü durumlarında destek, zafer durumlarında ise onların zaferlerini kutladıktan sonra daha iyi olmaları için eksik yönlerini hatırlatırlar .
 
Sahadaki oyuncularınız olan öğrencileriniz matematikten pes etmek istedikleri zaman, futbol ve bilgisayar oyunları oynarken neden pes etmediklerini soralım.. Tuttukları futbol takımlarının defalarca yenilmesine rağmen o takımı neden hala tutmaya devam ettiklerini soralım. MAĞLUBİYETİN YERE DÜŞMEK DEĞİL, MÜCADELE İÇİN TEKRAR AYAĞA KALKMAMAK OLDUĞUNU AÇIKLAYALIM...
 
Gelelim maçın seyircileri olan anne - babalara ... Onların görevleri sahaya girip oyuncuların oyununa müdahale etmek değildir. Onların görevi, aynen spor müsabakalarında olduğu gibi oyuncuları teşvik edici tezahürat yapmaktır. Saha kenarından maçı izlerken ''YENİLSEN DE YENSEN DE, ANNEN, BABAN SENİNLE!'' şeklinde alkışlayarak tezahürat yapmalılar ...
 
Ben görev yaptığım yıllarda öğrenci ödevlerine velilerin karışmasına hiç izin vermemişimdir. Velilere, ''Ödevler çocuklarınızındır, yanlış ta olsa ödevlerini kendileri yapsın.'' derdim. Ödevleri verirken de öğrencilerin görüşlerini alır, ödevde aşırıya kaçmazdım.
 
Bir velim hariç tüm velilerim dediklerime uydu. Sınıf annesinin eşinin kızının ödevine karışması üzerine, kızım baban problem çözmek istiyorsa bu problemi çözsün diyerek çok kazık bir problem yazdım ve çözmesi için öğrencimin babasına gönderdim. Günlerce gönderdiğim problemi çözmek için uğraştı.
 
Çözümünü söyleyeyim dedim onu da kabul etmedi ama problemi ilerleyen günlerde de çözemedi. Bir gün yolda karşılaştım ve kendisine ''Bu problemi bu şekilde çözemezsin, problemi önüne alacaksın bakacaksın, bakacaksın ve problem seninle konuşmaya başlayacak.'' onan sonra çözebilirsin dedim. Dediğimi uygulayan veli ertesi günü problemin doğru çözümünü gönderdi. Bir daha da kızının ev ödevlerine hiç karışmadı.
 
Ben öğrencilerime ev ödevlerine karışma konusunda şu mesajları veriridim. ''Çocuklar  karnınınız acıksa, anneniz sizin için yemek yerse olur mu?'' diye sorarım. Onlarda ''Olmaz!'' derler.'' Sizin uykunuz gelse, anneniz sizin için uyusa olur mu?'' derim. ''Olmaz!'' derler. Ben de ''Anne, babanızın çözdüğü problemlerin size faydası olmaz. YANLIŞ BİLE OLSA KENDİ ÖDEVİNİZİ KENDİNİZ YAPIN!'' derim.
 
YANILIYOR MUYUM?
 
Necip GÜVEN


864 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KADİR İNANIR DA İNANIR! - 03/10/2024
KADİR İNANIR DA İNANIR!
ÖNCE ONLAR DA İNANMADILAR! ANCAK UYGULAYINCA ANLADILAR! - 03/10/2024
ÖNCE ONLAR DA İNANMADILAR! ANCAK UYGULAYINCA ANLADILAR!
GÖRSEL MEDYAYA YAZILAN PULSUZ DİLEKÇELER - 01/10/2024
GÖRSEL MEDYAYA YAZILAN PULSUZ DİLEKÇELER
NECİPÇE PROBLEM ÇÖZÜMLERİNDEN ÖRNEKLER! - 28/09/2024
NECİPÇE PROBLEM ÇÖZÜMLERİNDEN ÖRNEKLER!
CANIMI ÇOK YAKTILAR, ZORLA ŞAİR YAPTILAR! - 15/09/2024
CANIMI ÇOK YAKTILAR, ZORLA ŞAİR YAPTILAR!
POZİTİF MANADA DEĞİŞECEĞİME SÖZ VERİYORUM! - 15/09/2024
POZİTİF MANADA DEĞİŞECEĞİME SÖZ VERİYORUM!
HÜZÜN ŞİİRLERİ - 12/09/2024
HÜZÜN ŞİİRLERİ
MATEMATİK, EĞİTİM VE MOTİVASYONLA İLGİLİ SEÇME ŞİİRLER! - 12/09/2024
MATEMATİK, EĞİTİM VE MOTİVASYONLA İLGİLİ SEÇME ŞİİRLER!
MİLLİ ŞEHİR EFSANEMİZ, MATEMATİK YETENEĞİM YOK! - 01/09/2024
MİLLİ ŞEHİR EFSANEMİZ, MATEMATİK YETENEĞİM YOK!
 Devamı